Diabetes Fonds  Campaign Producer

Het Diabetes Fonds is een Nederlandse stichting die zich actief inzet om diabetes mellitus en daardoor veroorzaakte complicaties te voorkomen en te genezen. Ook draagt het Diabetes Fonds bij aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met diabetes. Daarvoor stimuleert en financiert het Diabetes Fonds het overgrote deel van het Nederlandse wetenschappelijke onderzoek naar betere behandelmethodes van diabetes en de complicaties, betere zorg en begeleiding van mensen met diabetes en naar manieren om diabetes te voorkomen en te genezen. Zo financiert het Diabetes Fonds bijvoorbeeld de officiële voedingsrichtlijn voor mensen met diabetes.

Het Diabetes Fonds is opgericht in 1978. Sindsdien zijn diverse wetenschappelijke doorbraken bereikt met internationale impact, die de opsporing en behandeling van diabetes hebben verbeterd en die ook bijdragen aan genezende therapieën in de toekomst

Date: 2018 and present
Client: Diabetes Fonds
Role: Digital Producer & Creative Designer
Location: Amersfoort

As the lead digital producer/Designer, I collaborate with the in-house team of Diabetes Fonds over the artistic development of marketing and promotional pieces, including digital and print. I’m also the yearly designer/producer of ‘de Diabetes Fonds’ magazine and work on an avarage of 3 digital campaigns every year.

The magazine can be downloaded here: 
https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/suiker-challenge/suiker-challenge-magazine

Finished campaigns:

– de Nationale Suiker Challenge
– Ontsuikerringscampagne
– Hoe Zoet Is Jouw Koelkast?
– Suiker Challange Magazine (Jaarlijkse Creatie en Invulling; oplage +-50.000)

https://www.diabetesfonds.nl/minder-suiker/thuissuikers